Offerte aanvragen

  +32 14 49 20 00  info@ustravel.be    
new-york
New York - bestemmingsinformatie
‘I want to wake up in a city that never sleeps’, een zin uit het lied ‘New York, New York’ van Frank Sinatra, maar New York is ook werkelijk een stad die nooit slaapt. U gaat het zelf ontdekken tijdens een citytrip New York!

Wie kent niet het beroemde Vrijheidsbeeld, de enorme wolkenkrabbers, het gebouw van de Verenigde Naties, Central Park en Broadway met zijn vele theatershows zoals bijv. The Lion King, Mamma Mia en Chicago.New York dient u zelf te ervaren. De ongelooflijke mengeling van etnische groepen, van soorten mensen, van lifestyles, plus de variëteit aan architectuur, winkels en musea. Het maakt New York tot een heel speciale plek. Op zondagen is één van de meest interessante bezigheden (naast het bijwonen van een gospeldienst in Harlem) het rondhangen in Central Park. Het is er dan net een dorpsplein. Iedereen komt er om te kijken en bekeken te worden. In Greenwich Village vindt u vele winkeltjes, restaurants, diverse uitgaansmogelijkheden en een uitgebreid straatleven. 

Qua cultuur zult u in New York ook nooit uitgekeken raken. Wat dacht u van de vele galerijen met moderne kunst in de wijk Soho, het Gugenheim of het Museum of Natural History waar u o.a. dinosaurussen kunt bekijken. Maar ook qua muziek raakt u niet uitgeluisterd. Van klassieke muziek in het Lincoln Theater tot de wereldberoemde musicals op Broadway.

Vergeet ook de andere wijken niet. U zult de meeste tijd doorbrengen in Manhattan, maar een boottochtje met de Staten Island Ferry naar Staten Island is de goedkoopste manier om de prachtige skyline van New York vanaf het water te zien. 

Oriënteer u goed voor u naar New York gaat met behulp van een reisgids of goede reisverhalen. Er is nu eenmaal zoveel te zien, dat u tijd tekort zult komen! 

Wilt u een citytrip naar New York maken?

Neem dan contact met ons op!
Tel: 014 49 20 00
Of vraag een vrijblijvende offerte aan

Boek direct

Wanneer u gaat zoeken naar losse vliegtickets, hotels of een combinatie daarvan, komt u terecht op de website van Nova Vakantiereizen. Hier is UStravel onderdeel van.

 

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen
Leuk om te doen in New York

Fietsen in New York

New York leent zich uitstekend om per fiets ontdekt te worden. Vooral langs de oevers van de rivieren en door Central Park kunt u prima fietsen, dit wordt dan ook veelvuldig gedaan.

U kunt er voor kiezen om zelf een fiets te huren en de stad te gaan verkennen, of dit onder begeleiding van een gids te doen. Deze fietstours duren gemiddeld 2 tot 4 uur en brengen u langs de mooiste plaatsen van de stad. Wat dacht u van fietsen over de Brooklyn Bridge met uitzicht over de skyline van NYC? Of een tocht die u langs Ground Zero brengt. Ook wordt er een avondtocht georganiseerd, wanneer de hele stad prachtig verlicht is. Een combinatie van fietsen en een tocht over de Hudson per watertaxi behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de verschillende tours en prijzen, kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Top of the Rock

Het mooiste uitzicht over New York heeft u vanaf “Top of the Rock” in het Rockefeller Center. Dagelijks kunt u tussen 8 uur ’s morgens en middernacht met de lift naar het observatiedeck op de 70e verdieping, vanwaar u een 360 graden zicht heeft op de stad. Van Central Park tot de wolkenkrabbers en de Hudson. Ook wanneer het minder warm weer is, kunt u vanaf de 67e en 69e verdieping over de hele stad uitkijken. Deze verdiepingen zijn voorzien van grote ramen rondom.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Empire State (by night)

Een van de bekendste en hoogste (320 meter) wolkenkrabbers van New York, geeft een geweldig uitzicht over de stad en wijde omgeving. U kunt zowel vanaf de 86e verdieping, als vanaf de 102e verdieping op het observatiedeck de omgeving bekijken. Doordat het gebouw pas om 2 uur ’s nachts haar deuren sluit, kunt u ook midden in de nacht de compleet verlichte stad bekijken! Bij uw entreeticket zit een audio-guide inbegrepen die u meer vertelt over het gebouw zelf en de omgeving.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

New York Citypass

De New York City pass geeft u toegang tot zes van de meest bezochte plekken in de stad. Doordat u de pass vooraf betaald, krijgt u naast korting, ook vaak de mogelijkheid om wachtrijen te omzeilen. Het Empire State Building, American Museum of National History, The Metropolitan Museum of Art. The Museum of Modern Art zijn sowieso inbegrepen. Daarnaast zijn er nog enkele keuzeopties als, “Top of the Rock” of het Guggenheim museum en de keus tussen het Vrijheidsbeeld en Ellis Island of een sightseeing cruise. 

Het is niet nodig om voor aanschaf van uw pass een keuze te maken uit de verschillende opties. In totaal is de pass 9 dagen geldig vanaf de eerste dag van gebruik en kan vanaf 90 dagen vóór gebruik worden aangeschaft.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Deze 1 uur durende boottocht is de beste en snelste manier om het Vrijheidsbeeld en Ellis Island te zien! Natuurlijk heeft u vanaf het water ook een perfect uitzicht op de skyline van Manhattan!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

New York video